Fiskfilé med tahini
Fiskfilé med tahini är en exotisk fiskrätt med smaker utöver det vanliga. Du piffar till tahinin med citronjuice och serverar rätten med Mishouia, en fyllig grönsaksröra.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
Ingredienser
4 portioner
800 - 1000 g hajmals- eller havskattfilé (eller annan fast fisk)
2 msk tahini (se länk nedan)
2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
rostade sesamfrön
För alla
Fri från gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Tips
Vill man göra fiskrätten lite matigare passar det bra att servera ris, bulgur eller couscous till.
Asiatiska torkade oliver är lätta att göra. Lägg svarta, urkärnade oliver på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 150°C i 30-60 minuter.
Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även som 10 bufféportioner.
Asiatiska torkade oliver är lätta att göra. Lägg svarta, urkärnade oliver på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 150°C i 30-60 minuter.
Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även som 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett27 g
Kommentar
Mycket bra !!!!
Agnetha
2016-03-02