Fiskgratäng med räkor och dill

Det här receptet på fiskgratäng med räkor och dill är en storfavorit hos dom flesta. En krämig, fräsch och lyxig fiskgratäng som du kan göra till både vardag och fest. Välj din favoritfisk, vi rekommenderar torsk, lax, sej eller kolja. Servera gärna gratängen med kokt pressad potatis för en ultimat smakupplevelse!

Ingredienser
4 portioner
600 g djupfryst fisk (t ex torsk, lax, sejfilé eller koljafilé)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl riven ost
Sås
500 g räkor (med skal)
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt
peppar
1/2 dl hackad dill
Gör så här
00:15:00
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1525 KJ / 365 kCal
Fett14 g
Salt2.6 g
Kolhydrater11 g
Protein48 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mellan formen
Sofia
2025-03-16Super gott. Men saknade lite syra så tog lite vin i citron om man önskar
Madeleine
2025-02-20Mycket bra recept. Hällde av vätska efter att fisken, rödtunga tinat. Såsen gjorde jag med grädd- och mjölkblandning och garnerade den med mkt färsk dill. Använde även herbamare örtsalt som krydda och serverade med ugnsgratinerade grönsaker. Förnämligt gott!
Anjela
2025-02-14