Fiskgratäng med rotsaker, örter och potatismos
![Fiskgratäng med rotsaker, örter och potatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14957/cf_259/fiskgratang_med_rotsaker__orter_och_potatismos.jpg)
En härligt krämig fiskgratäng med rotsaker, örter och potatismos. Servera gratängen varm tillsammans med lite bönor eller en smarrig grönsallad och lite brödbitar till. Supergott!
![Fiskgratäng med rotsaker, örter och potatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14957/cf_259/fiskgratang_med_rotsaker__orter_och_potatismos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g färsk eller djupfryst fiskfilé t ex torsk, kolja eller sej
4 dl Oatly iMat
1 dl ströbröd
1 1/2 dl hackade örter t ex gräslök, dill eller persilja
1 msk saft av pressad citron
1 tsk salt
1 krm peppar
1 morot
1 palsternacka
7 cm purjolök
Potatismos
800 g potatis
1 msk mjölkfritt margarin
2 1/2 dl havredryck
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 äggulor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
vrålgott - men jag körde m mer grönsaker och låglaktosmatgrädde istället för oatly. som hackade öreter tog jag provencalska örter fr frysdisken. MUMMMA!
Anna
2006-03-22