Fiskgratäng med tomat och dill

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
5
Fiskgratäng med tomat och dill

Kvällens middag mättar både stora och små magar. En smarrig gratäng med den vita lena fisken och krispiga sojabönor i en krämig sås. Medan fisken tillagas i ugnen får du mer tid till annat. Ris och färska tomater till det och middagen är serverad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Fiskgratäng med tomat och dill

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn

Fiskgratäng

600 g  alaska pollock
250 g  sojabönor
1   ask, färsk dill (à 20 g)
2 dl  smetana
2 msk  chilisås
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

Till servering

3   tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Gud så gott!

Christina

2017-12-29

En fiskrätt i vår smak. Mycket gott.

Tomas

2017-11-26

Gott men skippade bönorna och hade i vitt vin i såsen.

Rosita

2017-11-25

Näringsvärde per portion

Energi2552 KJ / 610 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Goda pizzafisken
Betyg 4.4 av 5.
79 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med curry- och osttäcke
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med curry och broccoli
Betyg 3.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk med kall dill- och äggsås
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pestobakad torskgratäng med tomat
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga