Fiskgratäng med tomat och dill
Kvällens middag mättar både stora och små magar. En smarrig gratäng med den vita lena fisken och krispiga sojabönor i en krämig sås. Medan fisken tillagas i ugnen får du mer tid till annat. Ris och färska tomater till det och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Fiskgratäng
600 g alaska pollock
250 g sojabönor
1 ask, färsk dill (à 20 g)
2 dl smetana
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 610 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gud så gott!
Christina
2017-12-29En fiskrätt i vår smak. Mycket gott.
Tomas
2017-11-26Gott men skippade bönorna och hade i vitt vin i såsen.
Rosita
2017-11-25