Fiskgryta med blåmusslor och oliver
![Fiskgryta med blåmusslor och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168277/cf_259/fiskgryta_med_blamusslor_och_oliver.jpg)
Klassisk fisksoppa där grönsaker och kolja får sjuda i en mustig fiskbuljong kryddad med chilipulver, lagerblad och timjan. Pricken över i:et är de vackra blåmusslorna som adderar härlig smak av hav.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017
![Fiskgryta med blåmusslor och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168277/cf_259/fiskgryta_med_blamusslor_och_oliver.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
3 morötter
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 krm chilipulver
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk majsstärkelse
1 burk gröna oliver (à 227 g)
1/2 kruka persilja
150 g haricots verts (bönor)
ca 600 g koljafilé
450 g blåmusslor med skal
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Ta det säkra före det osäkra! Undvik att äta trasiga musslor eller musslor som inte öppnat sig. De kan eventuellt vara dåliga.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2736 KJ / 652 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater52 g
Protein56 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer