Fiskgryta med räkor
En riktigt härlig fiskgryta anpassad till barn, men så god att den även passar vuxna. Grytan innehåller riktigt mycket grönsaker som potatis, morot och tomater. Len och god blir grytan av grädden som både grönsakerna och torsken får koka i. Smaksätt med dill och servera med fräscha räkor.
Ingredienser
4 som barnmatsportion
200 g potatis
200 g minimorot
1 dl vispgrädde
2 dl passerade tomater
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
80 g torskfilé
1 dl skalade räkor (1 dl motsvarar ca 50 g)
1 msk fryst hackad dill
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader.
Tips
Hacka med en kniv över de rivna morötterna om du vill ha en mer fin fördelad rätt
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi793 KJ / 189 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater14 g
Protein8 g
Kommentarer
Supergott! Skippade räkorna då vi inte hade några. Tog istället extra torsk. För en vuxnare variant dubblerade jag receptet och hällde i en halv tesked harissa och en extra tesked paprika. Blev storfavorit!
Therese
2023-03-08Gott men skippa dillen eller ta färsk dill istället. Bladpersilja blir nog ännu godare.
Hanna
2020-12-14