Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis
![Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_164363/cf_259/fiskgryta_med_rotsaker_och_stjarnanis.jpg)
En god fiskgryta med skaldjur är perfekt som bjudmat när du vill att det ska kännas lite festligt. Servera med aioli, ett gott bröd och en fräsch grönsallad vid sidan om.
![Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_164363/cf_259/fiskgryta_med_rotsaker_och_stjarnanis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Grytgrund
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
390 g gazpacho
500 g krossade tomater
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g färsk vegetarisk pytt
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk timjan
1 stjärnanis
1 tsk salt
Fisk
600 g fryst torsk- och laxtärningar
salt och svartpeppar
350 g fryst skaldjursmix
2 tsk pesto
Till servering
aioli
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen, peston och gazpacho. Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri aioli eller smaksätt äggfri majonnäs med vitlök.
Gör så här
Tips
Servera med plockad dill.
Har du lagat receptet?
Kommentarer