Fiskgryta med saffran och aioli
Fiskgryta med smak av saffran är en underbar rätt fylld av både färg och smak. Den matiga grytan innehåller bland annat kolja, potatis, fänkål, lök och örter som timjan och dill. Servera med krämig aioli, knapriga krutonger och syrliga citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g kolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
600 g fast potatis
2 msk olja
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
salt och peppar
2 msk hackad dill
1 baguette
1/2 citron
Aioli
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk vitvinsvinäger
2 msk olja
1/2 dl matyoghurt
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs och smaksätt med en liten pressad vitlöksklyfta
Gör så här
Tips
Barnknepet: låt barnen hjälpa till att göra aiolin så smakar de nog gärna på den till grytan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 492 kCal
Fett18.1 g
Kolhydrater44.5 g
Protein34.9 g
Kommentarer
Fantastiskt god!!!
Oskar
2022-06-21Mycket god fiskgryta! Den kommer vi göra fler gånger!
Bland den godaste fiskgryta jag någonsin ätit! Hade i o f s i en extra påse saffran, så det kan jag rekommendera.
Anne
2013-02-09