Fiskgryta med saffran och dillaioli
![Fiskgryta med saffran och dillaioli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246752/cf_259/fiskgryta_med_saffran_och_dillaioli.jpg)
Få saker slår en riktigt smakrik fiskgryta! Här en tomatbaserad gryta med lax, vitt vin, saffran, fiskbuljong och fänkålsfrön. Servera tillsammans med en krämig aioli smaksatt med dill.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
![Fiskgryta med saffran och dillaioli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246752/cf_259/fiskgryta_med_saffran_och_dillaioli.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Redan färdigt
1/3 sats ratatouille (se länk steg 1)
1/4 sats enkel lax i ugn (se länk steg 2)
1/3 sats aioli (se länk i steg 4)
4 dl vatten
2 dl vitt vin
2 tsk mortlade fänkålsfrön
1 påse saffran (à 1/2 g)
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk salt
2 msk finhackad dill
ev bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri aioli.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer