Fiskgryta med saffran och kålrabbi
En härlig gryta för hektiska vardagar. Grytbasen är en saffranssås som får sällskap av kålrabbi, som påminner i smaken lite om broccoli och blomkål men är sötare och mildare. Fräsch salladslök vänds ner sist av allt i denna ljuvliga gryta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014
Ingredienser
4 portioner
700 g alaska pollock
900 g fast potatis
300 g kålrabbi
280 g pastasås zafferano
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk majsstärkelse
1/2 påse salladslök (à 125 g)
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2339 KJ / 566 kCal
Fett21.3 g
Kolhydrater50.9 g
Protein37.1 g
Kommentarer
Saffranssåsen var minsta bekymret! Creme Fraiche, saffran och annat enligt receptet nedan, blev himmelskt! Koktiden däremot kunde ni prata lite om i receptet! Har bara ätit kålrabbi rå och råriven innan, så trodde inte den var så envist beroende av låång koktid! Den behöver lika mycket som kålrot är nu konstaterat och det hade vi inte ork att vänta på. Så en ljuvlig sås, kålrabbi med mycket tuggmotstånd, ljuvlig färsk torskrygg och god potatis blev en god middag med förbättringsmöjligheter! Tycker dock att ni på Ica borde bry er om era gamla recept mera och följa upp med ändringar och kompletteringar när ni missat!
Ingrid
2024-09-03Hej! Det finns saffransås som är en färdig sås från Paolos. Den heter ”Zafferano”. Annars kan man göra egen http://www.ica.se/recept/saffranssas-302584/
Redaktionen
2014-02-07Tack för det Håkan...som vi har letat i alla ICA affärer o frågat personalen..men ingen visste...Så tur att du skrev det =)
Susanne
2014-02-05