Fiskgryta med smak av medelhavet

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
0
Fiskgryta med smak av medelhavet

En smakrik tomatsås är grunden i denna snabba fiskrätt som lagas klart i en och samma panna, hur enkelt som helst! Fiskgrytan görs på vit fisk, som sej eller torsk, som får smak av tomat, oliver, selleri och citron. Servera med en sallad eller komplettera med ugnsbakad potatis eller belugalinser.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Fiskgryta med smak av medelhavet

Ingredienser

4 portioner
1   stor gul lök
2   vitlöksklyftor
2   selleristjälkar
3 msk  olivolja
2   förp finkrossade tomater (à ca 390 g)
2 dl  vatten
1 tsk  strösocker
1/2 msk  finrivet citronskal
1/2 tsk  chiliflakes
1 tsk  salt
1 tsk  nymald svartpeppar
600 g  vit fiskfilé, t ex sej eller torsk

Till servering

2 dl  grovt hackade svarta oliver
1 dl  hackad persilja
citronklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1298 KJ / 309 kCal
Fett14 g
Salt2.52 g
Kolhydrater13 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med röd curry
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Lobster roll med brioche
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad torsk med potatissallad och sockergrillad lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga