Fiskkakor med krassesås
![Fiskkakor med krassesås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_120222/cf_259/fiskkakor_med_krassesas.jpg)
Fiskkakor är en spännande fiskrätt som serveras tillsammans med smarrig krassesås. Löken krossas och blandas med ströbrödet där krassen klipps ned mot slutet. Därefter paneras den mixade laxen för att sedan stekas frasig i olja. Avnjut med nykokt ris, blomkål och den syrliga såsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
![Fiskkakor med krassesås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_120222/cf_259/fiskkakor_med_krassesas.jpg)
Ingredienser
Fiskkakor
Sås
Till servering
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
En rätt som våra barn (snart 4 och 6) älskade! Ett smart sätt att servera fisk!
Sara
2015-08-20