Fiskkakor med ris och gurksallad
![Fiskkakor med ris och gurksallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228121/cf_259/fiskkakor_med_ris_och_gurksallad.jpg)
Ett otroligt mumsigt recept på fiskbiffar för hela familjen! Här smaksätter vi våra fish cakes på torsk med ingefära och currypaste och serverar med nykokt ris samt en syrlig gurksallad på tunt skivad gurka, picklad lök och koriander.
![Fiskkakor med ris och gurksallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228121/cf_259/fiskkakor_med_ris_och_gurksallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Picklad lök
1/2 rödlök
1 silverlök
2 msk strösocker
1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl jasminris
1 liten gurka (à ca 250 g)
1 kruka koriander
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
600 g torskfilé
1 msk smör
2 - 3 msk röd currypaste
2 tsk riven ingefära
rapsolja (till stekning)
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddpasten.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer