Fiskpaket med citrondressing
I denna välsmakande fiskrätt lägger vi torskfilé, fänkål, tomat och lite örtblandning i bakplåtspapper, som viks ihop till ett paket och tillagas i ugn. På så sätt är det lätt att få fisken riktigt saftig och god! Servera de ljuvliga fiskpaketen med potatis, citrondressing och gärna bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
rivet skal och saft av 1 citron
2 msk hackad gräslök
1 msk olja
salt och peppar
1 fänkål
2 tomater
1 1/2 dl gräddfil
bakplåtspapper
Gör så här
Så här gör du - texten är beräknad för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1804 KJ / 430 kCal
Fett9 g
Salt1.3 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super gott
Claudia
2016-02-05Hej Marianne! Det är resterna som är kvar vid punkt 4 som kan användas till örtblandningen. rivet skal och saft av 1 citron 2 msk hackad gräslök 1 msk olja salt och peppar
Redaktionen
2013-05-23Vilket är ötblandningen?
Marianne
2013-05-21