Fisksoppa med lök, tomat och morot
![Fisksoppa med lök, tomat och morot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33218/cf_259/fisksoppa_med_lok__tomat_och_morot.jpg)
Fisksoppa med lök, tomat och morot är ett krämigt och smakrikt recept med smak av paprika och timjan. Servera soppan som helglunch tillsammans med varmt vitlöksbröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011
![Fisksoppa med lök, tomat och morot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33218/cf_259/fisksoppa_med_lok__tomat_och_morot.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst fiskfilé (t ex sej)
2 gula lökar
2 morötter (à 100 g)
4 tomater
5 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
1/2 msk timjan
1 1/2 l fisk- eller hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
salt och peppar
2 vitlöksbaguetter
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och baguetterna. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 619 kCal
Kommentarer
Min barn 13 och 16 älskade soppan.
Jenny
2021-11-21Jag tog i lite gurkmeja o vitlök som jag stekte först med rapsolja. Skippade buljongen. Gott
Eva
2015-05-19