Fiskwok med senapssås

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Fiskwok med senapssås

Denna härliga fiskwok med senapssås är en riktig smakupplevelse! Hetta upp fräst lök och spättafiléstrimlor den lena såsen, med god smak av fransk senap och gräslök, innan du dukar upp med nykokt potatis och vackra, hårdkokta äggklyftor på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2000

Fiskwok med senapssås

Ingredienser

4 portioner
400 g  spättafilé
1   rödlök
2 msk  olja
1 dl  fiskbuljong på fond
1 dl  crème fraiche
2 tsk  fransk senap
1/2   hackad gräslök

För alla

Kontrollera noga ingredienserna i buljongen/fonden, i övrigt är rätten glutenfri.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut äggklyftorna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Så gott som omöjligt att inte få fisken att falla i bitar. Smaken var väl sådär. Jag rekommenderar något annat. :(

Karin

2005-03-13

Testa liknande recept

Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättarullar med grön sås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosérullad fisk med vitvinssås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med dillsås och picklad gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skärgårdsgryta med olivröra
Betyg 1 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med dill- och caviarsås 
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga