Fjordörret, norsk regnbågslax med risoni

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Fjordörret, norsk regnbågslax med risoni

En lyxig förrätt är denna laxpasta med risoni och läcker Norsk fjordörret. Koka risoni med omsorg och vänd ner laxen just innan servering så att den behåller sin härliga textur och smak.

Fjordörret, norsk regnbågslax med risoni

Ingredienser

4 portioner
100 g  fjordörret, norsk regnbågslax
1/2   schalottenlök
1/2   morot
100 g  risonipasta
1 msk  smör
2 msk  vitvinsvinäger
2 dl  kycklingbuljong
salt och peppar
ca 1 - 1 1/2 msk  citronsaft
1/2 dl  matlagningsgrädde

Till garnering

färsk dill eller ärtskott
ev laxrom

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och risonin.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och matlagningsgrädde.
Gör mjölkprteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt margarin. Byt matlagningsgrädde mot mjölkproteinfritt ersättnignsalternativ.

Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Tom Haga.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi814 KJ / 183 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Pepparrotssill med forellrom
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fjordlax »lollipop«
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kycklingminestrone
Betyg 3 av 5.
378 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkpasta med tomat
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatistortilla med rökt yoghurt och laxrom
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga