Flädermarinerad kyckling med pumpacrème
![Flädermarinerad kyckling med pumpacrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19322/cf_259/fladermarinerad_kyckling_med_pumpacrème.jpg)
Ett härligt recept som är Ölands moderna landskapsrätt på flädermarinerad kyckling med pumpacrème. Du gör det av bland annat kycklingfilé, fläderblommor, citron, pumpa, grädde, färskpotatis och parmesanost. Festligt och delikat!
![Flädermarinerad kyckling med pumpacrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19322/cf_259/fladermarinerad_kyckling_med_pumpacrème.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g majskycklingfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
Marinad
4 klasar fläderblommor eller konc fläderblomssaft (4 klasar motsvarar 4 msk)
1 citron (rivet skal)
2 msk färskpressad citronjuice
4 - 6 kvistar timjan
1/2 dl olivolja
Pumpacrème
750 g pumpa (t ex butternut)
1 persiljerot (eller palsternacka)
2 vitlöksklyftor
2 kvistar timjan
2 msk olja
1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
Parmesanpotatis
1 kg färskpotatis (välskrubbad)
2 msk olja
2 msk smör
2 msk ströbröd
1 dl riven parmesan
5 kvistar timjan
Till servering
haricots verts (bönor)
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde. Använd olja i stället för smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Servera med färskpotatis. Använd olja i stället för smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2691 KJ / 643 kCal
Kommentar
Supergott och relativt nyttigt
Peter
2021-09-27