Flamberad pepparbiff

Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
4
Flamberad pepparbiff

Fantastisk flamberad pepparbiff som är en smärre utmaning att tillaga, men resultatet blir obeskrivligt smakfullt. Lyxiga ingredienser som konjak och svamp förhöjer rätten ännu mer och gör den till en succé.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Flamberad pepparbiff

Ingredienser

4 portioner
4 msk  hel svartpeppar
4   tjocka bitar oxfilé (helst mittbitar, à ca 170 g)
100 g  färsk champinjoner
1/2   gul lök
2 msk  smör
4 dl  vispgrädde
1/2 dl  konc kalvfond på flaska
ev majsstärkelse
1/2 - 1 tsk  krossad rosépeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Till oxfile så brukar jag mortla en del svartpeppar, två delar rosépeppar och två delar grönpeppar. Sedan rullar jag filébitarna (tjocka ska de va!) så kanterna blir panerade. Har inte testat att flambera köttet, men ska testa någon gång då konjaken får vara kvar tillräckligt länge :-) Denna sorts pepparbiff passar även utmärkt till en mildare rödvinssås, så blanda gärna in en sådan till denna sorts kryddning. En gratinerad potatismosgratäng passar också bra till, bra att göra dagen innan också. (förutom att köra den i ugn) Var inte snål med Västerbottensost eller knaperstekt bacon i den. Hittade inget bra recept här på en sådan, får lägga in ett recept. Oxfilé är bra och god mat :-)

Ulf

2008-03-03

Ojojoj, detta var verkligen super! Inga problem att laga och verkligen smaskens.

Peter

2006-10-21

Väldigt gott, men ta inte för mycket svamp och låt inte svampen fräsa för länge så det blir mycket vätska för då går det inte att tända

Gunilla

2006-02-05

Testa liknande recept

Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skomakarlåda
Betyg 3.3 av 5.
229 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé med konjakssås
Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med getost & vinsås
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga