Flamberade rabarber

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Flamberade rabarber

En riktig desserthappening! Smält rabarber i smör i en gjutjärnspanna på grillen eller på spisen. Häll över päronsprit och flambera. Bjud med glass och mandelskorpor. Garanterat en effektfull – och smarrig – dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Flamberade rabarber

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  rabarber
50 g  smör
1 dl  socker
1/2 dl  päronlikör (Xanté)

Till servering

vaniljglass
biscotti

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Gott

Sanna

2020-05-30

Näringsvärde per portion

Energi2057 KJ / 492 kCal
Fett23 g
Salt0.74 g
Kolhydrater56 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbskompott med mandel
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljparfait med rabarber
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckig rabarberpaj
Betyg 4.2 av 5.
2778 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsrutor
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga