Flarn med sardeller och sparris

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Flarn med sardeller och sparris

Bjud på ett frasigt smördegsflarn med spröd sparris och en smakrik och krämig fyllning gjord på ricotta, sardeller och parmesan. En perfekt rätt att servera när sparrisen är i säsong – både till vardag och fest.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Flarn med sardeller och sparris

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  ricottaost
1   ägg
1 dl  finriven parmesan
1 1/2 msk  sardellcrème (gärna på tub)
1   rulle kyld smördeg (à 250 g)
2   knippen grön sparris (à 250 g)
1/2 dl  hackad mynta (+ extra till garnering)
1/2 dl  hackad basilika (+ extra till garnering)
2 msk  olivolja
flingsalt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri färskost istället för ricotta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ricotta mot tofu och parmesan mot annat mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Det går bra att byta ut ricotta mot färskost eller crème fraiche.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Kan sparrisflarna serveras kalla?

Catharina

2023-03-05

Hej Catharina! Ja, det går bra att servera dem kalla men de är som allra godast när de är lite varma. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-03-06

Testa liknande recept

Tomattarte på smördeg
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små smördegspajer med lax och ricotta
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paj med fetaost, zucchini och tapenade
Betyg 3.1 av 5.
200 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
Betyg 4.8 av 5.
115 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel västerbottenpaj med smördeg
Betyg 4.6 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päron- och ädelostflarn
Betyg 2.8 av 5.
110 personer har röstat
Under 30 min att tillaga