Flarn med sardeller och sparris
![Flarn med sardeller och sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_239747/cf_259/flarn_med_sardeller_och_sparris.jpg)
Bjud på ett frasigt smördegsflarn med spröd sparris och en smakrik och krämig fyllning gjord på ricotta, sardeller och parmesan. En perfekt rätt att servera när sparrisen är i säsong – både till vardag och fest.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
![Flarn med sardeller och sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_239747/cf_259/flarn_med_sardeller_och_sparris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl ricottaost
1 ägg
1 dl finriven parmesan
1 1/2 msk sardellcrème (gärna på tub)
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1/2 dl hackad mynta (+ extra till garnering)
1/2 dl hackad basilika (+ extra till garnering)
2 msk olivolja
flingsalt
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri färskost istället för ricotta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ricotta mot tofu och parmesan mot annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Det går bra att byta ut ricotta mot färskost eller crème fraiche.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kan sparrisflarna serveras kalla?
Catharina
2023-03-05Hej Catharina! Ja, det går bra att servera dem kalla men de är som allra godast när de är lite varma. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-06