Fläskfiléspett med myntadipp
![Fläskfiléspett med myntadipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30510/cf_259/flaskfiléspett_med_myntadipp.jpg)
Dessa saftiga fläskfiléspett får sin underbara smak av en härlig myntadipp med ton av citrus och vitlök. Grilla eller stek fläskfilé- och grönsaksspetten före du lägger ner dem parvis i salladsblad och ringlar över dippen.
![Fläskfiléspett med myntadipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30510/cf_259/flaskfiléspett_med_myntadipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 röd chili
1 kruka mynta
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk råsocker
2 msk vitvinsvinäger
1 msk färskpressad lime
1 dl rapsolja
600 g fläskfilé
grönsaker till spett som lök, champinjoner och paprika
16 träspett
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 isbergssalladshuvud
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2970 KJ / 710 kCal
Fett34.1 g
Kommentarer