Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök
![Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17750/cf_259/flaskkarré_med_gnocchi_och_grillad_knipplok.jpg)
Du kommer att älska kombinationen av den mjuka bastanta gnocchin, smaskiga grillade knipplöken och den möra fläskkarrén med smak av barbequesås och rosmarin. Utomordentligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
![Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17750/cf_259/flaskkarré_med_gnocchi_och_grillad_knipplok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 skivor benfri fläskkarré (à ca 150 g)
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk rosmarin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl barbequesås + extra till servering
400 - 500 g färsk gnocchi (potatisgnocchi)
1 ask krasse
Grillad knipplök
8 knipplökar
olivolja till pensling
2 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i barbecuesåsen och gnocchin.
Gör glutenfri: gör egen glutenfri gnocchi eller uteslut den och bjud i stället med sallad eller grönsaker.
Gör äggfri: uteslut gnocchi och bjud i stället med sallad eller grönsaker.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lade till färska champinjoner, hela romantikatomater, en skvätt torrt vitt vin och salvia. Tillagade allt i lergryta. Mumsigt
Ing-marie
2021-08-28