Fläskkarré med kryddrostade kikärtor och myntayoghurt
![Fläskkarré med kryddrostade kikärtor och myntayoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_130919/cf_259/flaskkarré_med_kryddrostade_kikartor_och_myntayoghurt.jpg)
Bjud på en härlig köttbit med kryddrostade kikärtor och en uppfriskande yoghurt vid sidan av. Kikärtorna får sin smak av cayennepeppar, spiskummin och kanel när de rostas i stekpannan. Till köttet serverar du ris och låter en frisk yoghurt bryta av med hackad mynta i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016
![Fläskkarré med kryddrostade kikärtor och myntayoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_130919/cf_259/flaskkarré_med_kryddrostade_kikartor_och_myntayoghurt.jpg)
Ingredienser
2 portioner
2 port ris eller annat gryn
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
salt och peppar
1 förp kokta kikärtor (à 190 g)
2 skivor fläskkarré
2 msk olivolja
1/2 krm cayennepeppar
1 krm spiskummin
1 krm malen kanel
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3187 KJ / 767 kCal
Fett37.9 g
Salt3.78 g
Kolhydrater62.8 g
Protein38.2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer