Fläskkarré med röd curry

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
1
Fläskkarré med röd curry

En härlig kötträtt med sting i. Koka upp en gryta på bland annat fläskkarré, kokosmjölk, röd currypaste och purjolök och servera sedan grytan tillsammans med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Fläskkarré med röd curry

Ingredienser

4 portioner
3 dl  jasminris
2   gröna paprikor
1/2   purjolök
500 g  skivad benfri fläskkarré
1   burk lättkokosmjölk (à 400 ml)
1 msk  socker
2 - 2 1/2 msk  röd currypaste
2 msk  konc kycklingfond
1 dl  vatten
1 msk  limejuice
2 msk  ljus maizenaredning
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten eller ägg.
Gör mjölkfri: rör ut vanlig maizena i vatten i stället för att använda maizena redning, som innehåller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Riktigt god och avvägd hetta. Blir tyvärr betydligt sämre med lättkokosmjölk, ta vanlig istället!

Magnus

2007-07-22

Testa liknande recept

Thaipocherad fiskfilé
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskbullar med kokoscurry och vitlöksstekt bladspenat
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingsoppa med grön curry
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat- och kokossoppa med ägghalvor
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaisoppa
Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Thaispett
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga