Fläskkarré med röd curry
![Fläskkarré med röd curry](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13841/cf_259/flaskkarré_med_rod_curry.jpg)
En härlig kötträtt med sting i. Koka upp en gryta på bland annat fläskkarré, kokosmjölk, röd currypaste och purjolök och servera sedan grytan tillsammans med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003
![Fläskkarré med röd curry](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13841/cf_259/flaskkarré_med_rod_curry.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl jasminris
2 gröna paprikor
1/2 purjolök
500 g skivad benfri fläskkarré
1 burk lättkokosmjölk (à 400 ml)
1 msk socker
2 - 2 1/2 msk röd currypaste
2 msk konc kycklingfond
1 dl vatten
1 msk limejuice
2 msk ljus maizenaredning
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten eller ägg.
Gör mjölkfri: rör ut vanlig maizena i vatten i stället för att använda maizena redning, som innehåller mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Riktigt god och avvägd hetta. Blir tyvärr betydligt sämre med lättkokosmjölk, ta vanlig istället!
Magnus
2007-07-22