Fläskkotlett med ljummen tomat- och sparrissallad

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Fläskkotlett med ljummen tomat- och sparrissallad

Fläskkotlett med ljummen tomat- och sparrissallad, en fräsch och något nyttigare måltid. Den saftiga köttbiten steks färdigt i ugnen. Perfekt att då förbereda salladen där körsbärstomater får sällskap av färsk timjan, grön sparris och en touch av apelsin, himmelsk gott! Välkommen till bords.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015

Fläskkotlett med ljummen tomat- och sparrissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  delikatesspotatis
4   fläskkotletter
salt och peppar
1/2 msk  olivolja

Tomat och sparrissallad

1   färsklök
1   vitlöksklyfta
250 g  körsbärstomater
1/2   kruka timjan
250 g  grön sparris
1   apelsin
2 msk  olivolja
3 msk  smör

Till servering

1/2   romansalladshuvud

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2324 KJ / 556 kCal
Fett25 g
Salt2.13 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotlett i tomat- och olivsås
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis
Betyg 3.4 av 5.
134 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och sparristäckt kotlett
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citrongrillad fläskkotlett med rostad potatissallad
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hel kotlettrad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Höstinspirerad fläskkotlett med smörslungad potatis
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga