Fläskpannkaka

Fläskpannkaka, den fenomenala klassikern som alla gillar. Pannkakssmeten fyller du med knaprigt fläskkött eller bacon som ger härlig sälta till den mjuka ugnspannkakan och ett fint tuggmotstånd. Bryt gärna av med lite lingonsylt vid servering.

Ingredienser
4 portioner
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 ägg
300 g fläskkött eller bacon
Till servering
lingonsylt
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 628 kCal
Fett37 g
Salt3.67 g
Kolhydrater43 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi är 4 pers som gjort precis som receptet visar. Platt som en pankaka hela 8 gånger. Höj värmen om du ej har varmluftsugn….
Hugo
2025-04-09Supergott!!
Ann-katrin
2025-03-31Ett enkelt och bra recept. Brukar bryna fläsket i ugnen under när den värms upp. Lägger också till 1 tsk bakpulver till 4 portioner så blir den extra fluffig.
Johan
2025-03-30