Fläskpannkaka
Fläskpannkaka, den fenomenala klassikern som alla gillar. Pannkakssmeten fyller du med knaprigt fläskkött eller bacon som ger härlig sälta till den mjuka ugnspannkakan och ett fint tuggmotstånd. Bryt gärna av med lite lingonsylt vid servering.
Ingredienser
Till servering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt fläsk mot kycklingbacon, pröva även att byta mjölken mot en växtbaserad dryck. Detta leder till en 40 %/60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min blev degig och oätlig efter 40 min på 200°. Dessutom fastnade den på plåten trots att jag smorde rejält med olja (ej bakplåtspapper)
Anita
2024-06-17Lade till lite lökpulver och lite paprikapulver.
Anders
2024-06-05Mia När man gör fläskpannkaka i långpanna så smörj först med smör/margarin och häll sedan i vetemjöl och häll runt så det fastnar i smöret. Häll bort det som inte fastnar och slå sedan i pannkakssmeten och grädda! Då fastnar inte fläskpannkakan på plåten. Toppen tycker jag!
Ann-mari
2024-05-09