Fläskytterfilé i sockerkaksform
![Fläskytterfilé i sockerkaksform](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248795/cf_259/flaskytterfilé_i_sockerkaksform.jpg)
Lägg fläskytterfilén i en avlång sockerkaksform eller ugnsform och tillaga köttet i ugnen för ett saftigt och smakrikt kött. Gör en god sås av skyn från köttet med grädde och crème fraiche. Servera gärna fläskytterfilén med rårörda lingon och hackad färsk persilja.
![Fläskytterfilé i sockerkaksform](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248795/cf_259/flaskytterfilé_i_sockerkaksform.jpg)
Ingredienser
6 portioner
ca 1100 g fläskytterfilé
1 msk rapsolja
1 msk smör
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Sås
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk japansk eller kinesisk soja (2 msk japansk motsvarar 1 msk kinesisk)
1/2 tsk sambal oelek
Tips till servering
hackad gräslök eller persilja
hackade skalade hasselnötter
rårörda lingon
rostad lök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör, grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Smaka gärna av såsen med 1 tsk torkad timjan eller rosmarin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett37 g
Salt2.3 g
Kolhydrater4 g
Protein40 g
Kommentarer
Blev så jävla torrt så det knastrar! Jag sms recept till frugan då jag blev sen hem från jobbet. Hon följde det, jag fattade av bilden att det var det vanliga med köttet i grädden och lingonen i sockerkaksformen. Missade att Nickas på icase korrigerat det, se alla kommentarer.
Tomas
2024-06-28Kanongott alla nöjda!
Petra
2024-05-15Fantastiskt gott, men fattade inte varför den skulle ligga i sockerkaksformen. Enkelt att tilllaga denna måltid. Alla älskade den. Nästa gång ska jag hälla på såsen och låta den tillagas i den, efter att jag stekt den i stekpanna först, förstås. såg någon nedan i kommentarerna som lagt till lite ingredienser som Sambal Oelek och några fler. Det ska jag också testa!
Maud
2024-04-13Hej Maud! Den görs i en sockerkaksform för att inte buljongen ska ångas bort under tillagningen som den skulle göra i en vanlig tex gratängform. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-15