Flower sprouts i tomatbuljong med purjolök och basilika
![Flower sprouts i tomatbuljong med purjolök och basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234026/cf_259/flower_sprouts_i_tomatbuljong_med_purjolok_och_basilika.jpg)
Fantastiskt god blir denna enkla och gröna rätt. Flower sproutsen, eller brysselkålsblomma som det också kallas, får koka i en buljong av tomatpesto och purjolök. Serveras gärna med ett gott bröd att doppa i den goda buljongen.
![Flower sprouts i tomatbuljong med purjolök och basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234026/cf_259/flower_sprouts_i_tomatbuljong_med_purjolok_och_basilika.jpg)
Ingredienser
2 portioner
100 g purjolök
1 förp flower sprouts (à 150 g)
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 msk tomatpesto
1 kruka basilika
Till servering
bröd (gärna grillat)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd.
Gör så här
Tips
För en hetare smak rör ner lite sambal oelek i buljongen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi744 KJ / 179 kCal
Fett12 g
Salt4 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer