Flower sprouts med dijongrädde och dragon
![Flower sprouts med dijongrädde och dragon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234017/cf_259/flower_sprouts_med_dijongradde_och_dragon.jpg)
Stek flower sprouts eller brysselkålsblomma som det också heter tillsammans med gul lök. Tillsätt vispgrädde och dijonsenap och du får en fantastisk god kålrätt. De milda flower sproutsen i grädde smaksatt med senap passar bra att servera till rökt fisk.
![Flower sprouts med dijongrädde och dragon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234017/cf_259/flower_sprouts_med_dijongradde_och_dragon.jpg)
Ingredienser
4 bufféportioner
1 gul lök
1 förp flower sprouts (à 150 g)
1 kruka dragon
1 msk olja
3 dl vispgrädde
2 msk grov dijonsenap
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Servera gärna till rökt fisk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1446 KJ / 345 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentarer