Fluffig chokladmousse på äggvita och vit choklad

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
3
Fluffig chokladmousse på äggvita och vit choklad

Har du testat göra chokladmousse på äggvita? Gör din fluffigaste chokladmousse någonsin på äggvita och vispgrädde som du vispar med smält vit choklad. Smaksätt med apelsin och kardemumma och toppa med nötter - drömmigt!

Fluffig chokladmousse på äggvita och vit choklad

Ingredienser

4 portioner
200 g  vit choklad
4   äggvitor
1 krm  mald kardemumma
2 msk  apelsinjuice
1/2 tsk  rivet apelsinskal
2 dl  vispgrädde

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde. Läs noga innehållsförteckningen på den vita chokladen.

Gör så här

Tips

När ni vänder i grädden i chokladsmeten, se till att inte ta för mycket åt gången utan vänd ner grädden klickvis så att det blir en homogen massa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god och lättlagad! Jag serverade med en fruktsallad på bland annat apelsin och passionsfrukt, och det blev en bra kombo.

Monika

2014-09-27

Otroligt god och relativt lättlagad! Perfekt att förbereda dagen innan och slippa stå iköket när man har gäster:)

Lisa

2012-09-28

wow det här låter ju både lätt och riktigt smarrigt! måste prova på lördag, tack för bra allahelgonamiddagstips! hela middagen med Grön ärtsoppa creme ninon till förrätt och parmalindad lax till huvudrätt lät jättegott.

Katrina

2008-10-29

Testa liknande recept

Apelsincurd
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Palsternackskaka med apelsinfrosting
Betyg 4.1 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilihet pumpasoppa med ingefärsyoghurt
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsin- och Camparisorbet
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toast med mascarponekräm med apelsin
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ambrosiakaka
Betyg 4.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga