Flygande Jacob
Här bjuder vi på en riktig klassiker: Flygande Jacob! En läcker rätt med kyckling, bacon, grädde, banan, chilisås och jordnötter. Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt. Tack Ove för denna oslagbara rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021
Ingredienser
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad grädde eller välj grädde. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde eller växtbaserad gräddersättningsprodukt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Christian +1
Rikard
2024-06-28Isak har helt rätt!!! Riset var fortfarande VITT efter att ha hällt på såsen. Men som tur så läste jag isaks kommentar innan jag lagade maten och följde ej receptet och gjorde mycket mer sås. Jag hade istället 6 dl vispad grädde, 4 dl chillisås (6 pers) och det blev kanon och sås så det räckte till alla!
Hanna
2024-06-10Vad är det för fel på Isak?
Christian
2024-05-10