Flygande Jacob

Här bjuder vi på en riktig klassiker: Flygande Jacob! En läcker rätt med kyckling, bacon, grädde, banan, chilisås och jordnötter. Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt. Tack Ove för denna oslagbara rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 tsk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
140 g tärnat bacon
1 banan
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
4 port ris eller couscous
1 dl saltade jordnötter
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3117 KJ / 744 kCal
Fett33 g
Salt2.8 g
Kolhydrater61 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vanlig chilisås och banan och jordnötter ska va i från början i ugnen. Däremot så ska grädden vara hårt vispad och sedan i med chilisås och över kycklingen och så in i ugnen. Ris ska vara separat.
Mikael
2025-04-05Det här är inte flygande Jacob då har man vispad grädde inte nån plaskig mellangrädde .
Fredrik
2025-03-18Sweet chili ska det vara :)
Björn
2025-03-16