Focaccia
Focaccia är ett fantastiskt matbröd från Italien som görs med vetemjöl och kan liknas vid en klassisk pizzadeg. Låt din deg jäsa en stund och toppa den med salt, och olivolja och om du vill, med rosmarin innan du gräddar brödet i ugn. Den bästa focaccian är den du äter nygräddad och det passar till nästan vad som helst. Prova till frukost, buffé, soppa, pasta, eller vad du kan tänkas vara sugen på!
Ingredienser
1 bröd
2 1/2 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1/4 dl olivolja (+extra till formen)
6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 390 g)
Topping
1/4 dl olivolja
1/2 msk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi8524 KJ / 2037 kCal
Fett79 g
Salt14 g
Kolhydrater286 g
Protein36 g
Kommentarer
Är det verkligen 2037 kCal per portion?
Neuza
2024-05-21Hej Neuza! Värdet är beräknat på ett helt bröd. Vi brukar skriva den informationen i rutan för Allergiinformation. Så kolla där nästa gång! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-22Kan man använda torkad rosmarin som topping.
Anna
2024-03-29Hej Anna! Ja det går alldeles utmärkt! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02Ska brödet jäsa 15 timmar efter utbakningen?
Christian
2024-02-08Oj oj nej så lång tid ska det inte ta att baka brödet. Det ska jäsa först 30 min (steg 2) och sen 30-45 min (steg 4). Det är något tekniskt fel i steg 6, du ska göra 15-20 hål i brödet inte jäsa det igen utan toppa med olivolja och salt och sen grädda din focaccia. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-08