Focaccia i långpanna med dill och prästost

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
8
Focaccia i långpanna med dill och prästost

Baka bröd enligt ett mustigt italienskt recept. Det går verkligen supersmidigt att trolla fram ett gott focaccia i långpanna och pensla med dillolja när brödet kommer ut ur ugnen. Vällagrade ostar gör sig bra med bröd och flingsalt.

Focaccia i långpanna med dill och prästost

Ingredienser

40 bitar
25 g  färsk jäst
5 dl  kallt vatten
2 msk  olivolja
2 tsk  mortlat dillfrö
2 dl  riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 tsk  salt
ca 11 dl  vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 660 g)

Topping

1 dl  riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
flingsalt
1   kruka dill
1/2 dl  olivolja

För alla

Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Kan man göra detta plus pensla kvällen innan och hur förvarar man det bäst? Eller ska man helst göra det på morgonen samma dag man ska bjuda på det?

Moa

2024-06-19

Hej Moa! Gör den samma dag så blir den bäst, Lycka till! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-20

Glutenfria recepter.

Marianne

2022-06-22

Vill ha glutenfri receptet Tack

Marianne

2022-06-22

Hej Marianne! Tack för din kommentar. Klicka gärna in på https://www.ica.se/recept/glutenfri-focaccia-721102/ för en glutenfri variant av focaccia. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-06-22

Testa liknande recept

Löjromspizza med prästost och potatis.
Betyg 4.7 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräming fänkålssallad med dill och kummin
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nyttigare coleslaw med kvarg
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostbollar med grönkål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nyttigare hamburgerbröd
Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostbullar
Betyg 4.6 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga