Focaccia i långpanna med dill och prästost
![Focaccia i långpanna med dill och prästost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_157903/cf_259/focaccia_i_langpanna_med_dill_och_prastost.jpg)
Baka bröd enligt ett mustigt italienskt recept. Det går verkligen supersmidigt att trolla fram ett gott focaccia i långpanna och pensla med dillolja när brödet kommer ut ur ugnen. Vällagrade ostar gör sig bra med bröd och flingsalt.
![Focaccia i långpanna med dill och prästost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_157903/cf_259/focaccia_i_langpanna_med_dill_och_prastost.jpg)
Ingredienser
40 bitar
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
2 tsk mortlat dillfrö
2 dl riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 660 g)
Topping
1 dl riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
flingsalt
1 kruka dill
1/2 dl olivolja
För alla
Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Kan man göra detta plus pensla kvällen innan och hur förvarar man det bäst? Eller ska man helst göra det på morgonen samma dag man ska bjuda på det?
Moa
2024-06-19Hej Moa! Gör den samma dag så blir den bäst, Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-20Glutenfria recepter.
Marianne
2022-06-22Vill ha glutenfri receptet Tack
Marianne
2022-06-22Hej Marianne! Tack för din kommentar. Klicka gärna in på https://www.ica.se/recept/glutenfri-focaccia-721102/ för en glutenfri variant av focaccia. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-22