Focaccia med ramslök

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Focaccia med ramslök

Det fluffiga italienska brödet focaccia är utmärkt på vilket buffébord som helst eller som komplement till middagen. Här är brödet smaksatt med den omåttligt populära ramslöken som ger brödet en touch av vitlök. 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Focaccia med ramslök

Ingredienser

ca 20 bitar
25 g  färsk jäst
5 dl  vatten (fingervarmt, 37°c)
1/2 dl  olivolja
11 1/2 dl  vetemjöl (11 1/2 dl motsvarar 690 g)
2 tsk  salt

Ramslöksolja

50 g  färsk eller fryst ramslök (50 g färsk motsvarar 40 g fryst)
1 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
flingsalt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Jag förstår att den är godast nybakad, men kan den göras i förväg och frysas in? Blir det gott? Hur värmer man bäst upp den i så fall?

Héléne

2024-06-16

Hej Hélén! Focaccia är som du säger godast nybakat när ytan är frasig och härlig. Det går såklart att frysa in men då kommer det att tappa fraset. Värm det på låg temeratur ca 125 grader gärna i varmluftsugen. Lycka till! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-17

Näringsvärde per portion

Energi757 KJ / 180 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Kantarellfocaccia
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Focaccia
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad focaccia
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga