Fondue
![Fondue](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/h1kpknjatiwplwbjf73r.jpg)
Middagsbjudningen blir festlig och rolig om gästerna själva får fritera grönsaker och kött! Följ detta recept på klassisk oljefondue och skär kött, korvar, paprika och champinjoner i bitar. Ställ fram några läckra såser och syltlök på bordet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
![Fondue](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/h1kpknjatiwplwbjf73r.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g mört och välputsat kött helst filé av nöt eller fläsk
ca 300 g korv t.ex lammkorv och/eller chorizo
1 gul paprika
1 röd paprika
8 schalottenlökar
1 förp bacon (à 140 g)
1 1/2 l frityrolja
ca 16 champinjoner
Till servering
cornichons
syltlök
majonnäs och såser (se länkar i text)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. (Observera att För alla-texten inte gäller serveringsförslagen).
Näringsvärdet är beräknat exkl. syltlök och cornichons.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: väljer du kyckling istället för nötkött minskar klimatpåverkan med över 50%. Detta leder till en 60% minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
En mustig buljong, se receptet Buljong är ett gott alternativ till den klassiska oljefonduen.
Doppa lagom mycket i grytan så svalnar inte oljan av för mycket.
Doppa lagom mycket i grytan så svalnar inte oljan av för mycket.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2927 KJ / 699 kCal
Fett54 g
Salt3 g
Kolhydrater10 g
Protein45 g
Kommentarer