Fransk äppelkaka med mandel
Hur god som helst är denna franska äppelkaka som dessutom är glutenfri och som passar att servera både som dessert och till fikat. Med mandelmassa, mandelmjöl och äpplen och ännu mer mandel på toppen så får du fram den goda smaken på denna franska äppelkaka.
Ingredienser
8 bitar
200 g mandelmassa
1 citron (skalet och saften)
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
1/2 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
2 - 3 söta äpplen (gärna jazz)
1/2 dl mandelspån eller mandelsplitter
1 1/2 msk råsocker
Till servering
florsocker
lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1325 KJ / 317 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein6 g
Kommentarer
Citronsmaken tar över, serverade den rumstempererad med vaniljsås - kanske hade det varit skillnad med varm kaka och glass till. Hade inte förväntat mig sockerkakskänslan.
Erika
2024-09-16Känns mer ”arbetad” än en klassisk smulpaj men det är godare och billigare. Lite klen i smaken och hade önskat mer ”textur”..
Carolina
2024-09-06Tar längre tid att grädda, 35 min.
Fredrika
2024-08-24