Fransk potatissallad
Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
3 schalottenlökar
1/2 dl hackad dill och persilja
1 - 1 1/2 msk kapris
Sås
1 msk vinäger
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Det går bra med både vit- och rödvinsvinäger till såsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1071 KJ / 256 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
Äppelcidervinäger menade jag
Alexander
2024-06-27Hej Alexander! Det funkar med äppelcidervinäger med. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-27Vilka olika vinäger kan man använder?
Alexander
2024-06-27Hej Alexander! Det går bra att använda vitvins eller rödvinsvinäger. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-27Hej Jag ska servera potatissalladen på en fest på lördag och undrar om det är för tidigt att göra potatissalladen idag (torsdag). Med vänlig hälsning, Sanna
Sanna
2024-06-27Hej Sanna! Lite tidigt att göra den 2 dagar innan. Det går bra att göra den dagen innan men blanda i löken och örterna samma dag som den ska ätas. Lätt att löken tar överhand om den blandas i dagen innan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-27