Franska omeletter med bönfräs
![Franska omeletter med bönfräs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14387/cf_259/franska_omeletter_med_bonfras.jpg)
Franska omeletter med bönfräs är en äggrätt du enkelt tillagar med olika bönor. Bönorna, som fräses i olja tillsammans med salladslök, får en fräsch smak av persilja innan fräset viks in i den stekta omeletten just innan servering. Omelett är lätt!
![Franska omeletter med bönfräs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14387/cf_259/franska_omeletter_med_bonfras.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g färska bönor t ex gröna bönor, vaxbönor, skärbönor eller haricots verts (300 g färska bönor motsvarar 250 g djupfrysta haricots verts)
1 knippa salladslök
2 burkar röda bönor (à 400 g)
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 knippa bladpersilja
8 ägg
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 msk olja
Till servering
bröd
skivade tomater
För alla
Servera bönfräset till pasta eller ris om du inte tål ägg.
Gör så här
Tips
Ringla gärna över 2-3 msk sweet chilisås över bönfräset innan omeletterna fylls (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2456 KJ / 587 kCal
Fett0 g
Kommentarer