Frasig choklad- och mandelfläta
![Frasig choklad- och mandelfläta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_133890/cf_259/frasig_choklad-_och_mandelflata.jpg)
Snabbfixat ”gofika” på bara fyra ingredienser! En smördegsinbakad chokladkaka toppad med mandelmassa och hackade sötmandlar – du hör ju själv hur härligt det låter. Genom att skära smördegen i remsor och vika över chokladen blir det ett fint flätmönster.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
![Frasig choklad- och mandelfläta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_133890/cf_259/frasig_choklad-_och_mandelflata.jpg)
Ingredienser
6-8 bitar
1/2 ark kyld smördeg (à 125 g)
1 mörk chokladkaka (à 100 g)
25 g mandelmassa
ägg (till pensling)
2 msk hackad sötmandel
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi567 KJ / 136 kCal
Fett9 g
Salt0.02 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentar
En 5/5 om man gör det med mjölkchoklad istället för mörk! 👌🏼
Matilda
2024-06-22