Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
0
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

M’hanncha, eller frasig filodegssnurra, kan vara det godaste bakverket som finns. Smörig filodeg bakas frasig i ugn fylld med mandel, rosenvatten och pistagenötter. Marockanskt gofika!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

Ingredienser

16 portioner
400 g  mandelmassa
2   ägg
100 g  rumsvarmt smör
250 g  torkade fikon
1/2 tsk  rosenvatten (kan uteslutas)
1/2 tsk  grovstött kardemumma
2 tsk  finrivet apelsinskal
1 1/2 dl  hackade pistagenötter (osaltade)
8   ark filodeg
3 msk  socker

Till pensling:

75 g  smör

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Läs innehållsdeklarationen på filodegen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Läs innehållsdeklarationen på filodegen.

Gör så här

Tips

Här behöver man en lång köksbänk eller så får man dela längden i två delar och skarva rullen på mitten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1287 KJ / 308 kCal
Fett19 g
Salt0.29 g
Kolhydrater29 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Myntate
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fikon- och amarettotoppar
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marockanska lammspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marockansk kycklingpaj "Bastilla"
Betyg 3.3 av 5.
151 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Couscoussallad med frukt och nötter
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marockansk lemonad med mynta
Betyg 3.8 av 5.
44 personer har röstat
Under 15 min att tillaga