Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
![Frasig filodegssnurra med nötter och frukt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82935/cf_259/frasig_filodegssnurra_med_notter_och_frukt.jpg)
M’hanncha, eller frasig filodegssnurra, kan vara det godaste bakverket som finns. Smörig filodeg bakas frasig i ugn fylld med mandel, rosenvatten och pistagenötter. Marockanskt gofika!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
![Frasig filodegssnurra med nötter och frukt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82935/cf_259/frasig_filodegssnurra_med_notter_och_frukt.jpg)
Ingredienser
16 portioner
400 g mandelmassa
2 ägg
100 g rumsvarmt smör
250 g torkade fikon
1/2 tsk rosenvatten (kan uteslutas)
1/2 tsk grovstött kardemumma
2 tsk finrivet apelsinskal
1 1/2 dl hackade pistagenötter (osaltade)
8 ark filodeg
3 msk socker
Till pensling:
75 g smör
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Läs innehållsdeklarationen på filodegen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Läs innehållsdeklarationen på filodegen.
Gör så här
Tips
Här behöver man en lång köksbänk eller så får man dela längden i två delar och skarva rullen på mitten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1287 KJ / 308 kCal
Fett19 g
Salt0.29 g
Kolhydrater29 g
Protein6 g
Kommentarer