Frasiga rabarberbakelser
![Frasiga rabarberbakelser](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74479/cf_259/frasiga_rabarberbakelser.jpg)
Läckert frasiga smördegsbakelser med rabarber och vaniljkräm på färsk vaniljstång. Bakelserna bakas fluffiga och frasiga i ugn och fylls sedan med sockerkokt rabarber och vaniljkrämen. En fröjd för ögat och smaklökarna.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
![Frasiga rabarberbakelser](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74479/cf_259/frasiga_rabarberbakelser.jpg)
Ingredienser
8 st
2 paket frysta smördegsplattor (à 400 g)
1 ägg
1 dl florsocker
Vaniljkräm
2 vaniljstänger
5 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl socker
6 äggulor
5 msk majsstärkelse (Maizena)
50 g smör
Rabarber
500 g rabarber
2 dl vatten
2 dl socker
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett. Läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och använd mjölkfritt matfett. Läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3119 KJ / 746 kCal
Fett38 g
Salt0.19 g
Kolhydrater87 g
Protein10 g
Kommentarer