Frasvåfflor med jäst
![Frasvåfflor med jäst](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_91237/cf_259/frasvafflor_med_jast.jpg)
Våfflor på jäst håller fraset längre. Och får mer smak om smeten får kalljäsa några timmar. Smeten fixar du lätt på morgonen. Låt den sedan jäsa i kylen under dagen. Sedan är det bara att dra igång våffeljärnet och ladda med den jästa våffelsmeten.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
![Frasvåfflor med jäst](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_91237/cf_259/frasvafflor_med_jast.jpg)
Ingredienser
4 portioner
10 g jäst
4 dl kall mjölk (3 %)
3 dl vetemjöl
100 g smält smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1695 KJ / 405 kCal
Fett24 g
Salt0.4 g
Kolhydrater38 g
Protein8 g
Kommentarer
Jättebra och gott recept, men måste dubbla receptet. För 4 är det lagom med 8 portioner.
Pia
2024-04-06Äntligen! Våfflor som håller sig frasiga, så även jag fick sitta ner och ära i sällskapet!
Ulla
2023-02-09Mycket gott recept! Men jag tycker mästerkocken Amirs recept blir godare! https://www.youtube.com/watch?v=Zp0xNzb_ZJg
Björn
2015-03-22