Frasvåfflor med rårörda bär och grädde
![Frasvåfflor med rårörda bär och grädde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62965/cf_259/frasvafflor_med_rarorda_bar_och_gradde.jpg)
Vad kan väl smaka godare än frasiga och gyllene frasvåfflor? Grädda dem frasiga och bjud dem med bär och grädde - njut!
![Frasvåfflor med rårörda bär och grädde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62965/cf_259/frasvafflor_med_rarorda_bar_och_gradde.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta hallon och blåbär
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
1/2 dl vatten
1 krm salt
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbart havre-, ris- eller sojaalternativ.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1334 KJ / 320 kCal
Fett13.8 g
Kolhydrater19 g
Protein2.5 g
Kommentarer
Kladdiga och fastnade i våffeljärnet. Blev 7st.
Sofie
2020-12-23Kladdigt, inte många våfflor.
Stig
2020-02-13Mycket bra och enkelt
Henriette
2017-01-27