Fredagspasta med kyckling och rostad paprika
![Fredagspasta med kyckling och rostad paprika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16662/cf_259/fredagspasta_med_kyckling_och_rostad_paprika.jpg)
Lättlagad och ljuvligt doftande fredagspasta med kyckling och rostad paprika. Passar både till fest och som vardagsmiddag. Du tillreder den enkelt och har en suverän "all i ett"-rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
![Fredagspasta med kyckling och rostad paprika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16662/cf_259/fredagspasta_med_kyckling_och_rostad_paprika.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 - 300 g pasta av valfri sort
400 g strimlad grillad paprika i olja (400 g motsvarar 2 burkar)
ca 500 g kycklinglårfiléer
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk balsamvinäger (crema di balsamico)
3 msk flagad mandel
70 g rucolablad
1/2 kruka basilika
125 g ädelost, feta, mozzarella eller chèvre
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på balsamvinäger och den grillade paprikan.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta
Gör laktosfri: välj fetaost eller riv en hårdost om du inte tål mozzarella, ädelost eller chèvre.
Gör mjölkproteinfri: välj sojabaserad ost.
Gör så här
Tips
Välj den ost du tycker bäst om.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 602 kCal
Fett19.8 g
Kommentarer
Familjefavorit! Använder pinjenötter och alltid mozzarella (lite mer än receptet rekommenderar)
Birgitta
2020-01-18Detta är en favorit. Men jag köper Naturetas grillade paprika och använder pinjenötter och parmesanost. Det blir mums.
Carina
2009-01-22Fantastiskt gott!! Vi brukar använda färsk bandpasta, crema di balsamico "hallon", chévre och solroskärnor (istället för mandelspån) Zetas grillade paprika är godast!
Marie
2008-02-28