Fried noodles med ägg och grönsaker
Byt pasta mot nudlar och laga denna fräscha rätt med asiatiska smaksättare som sesamolja, fisksås, soja, koriander och heta chilisåsen sriracha. Här gör vi de stekta nudlarna med räkor, men det går lika bra med kyckling, biff, tofu eller fläskkarré.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 burk räkor i lake (à ca 300 g)
1 msk sesamolja
1 rödlök
150 g sockerärtor
1 paket böngroddar (à 180 g)
2 msk finriven ingefära
1 msk asiatisk fisksås
1 - 2 msk japansk soja
4 ägg
1 dl torrostade hackade jordnötter
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2276 KJ / 543 kCal
Fett21 g
Salt2.73 g
Kolhydrater52 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vad gör man med äggen? Steker Kokar Råa?
Eva
2024-03-08Hej Eva! Äggen rörs ner råa tillsammans med fisksåsen och sojan och blir då tillagade av värmen från rätten. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-11