Frijoles – böndipp med chili och färsk koriander
Frijoles är den latinamerikanska, korianderdoftande, heta böndippen som passar perfekt som tillbehör till sommarens grillfester. Den är även god att servera med krispiga grönsaksstavar eller nachos. Men laga gärna en dubbel sats, för det finns en stor risk att dena veganska dipp tar slut snabbare än snabbt.
Ingredienser
1 sats
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 färsk chili
1 msk olja
380 g kokta svarta bönor
1 dl vatten
1/2 - 1 krm salt
1/2 kruka färsk koriander (1/2 kruka motsvarar ca 10 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1896 KJ / 453 kCal
Fett16 g
Salt2.48 g
Kolhydrater45 g
Protein23 g
Kommentar
Det blev jättegott och uppskattades av gästerna. Dippade med nachos
Lina
2023-11-11