Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing
![Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63809/cf_259/friterad_ansjovis_med_dill-_och_ansjovisdressing.jpg)
Bjud dina gäster på denna hissnande goda, friterade ansjovis med dill- och ansjovisdressing. Din smakliga, panerade ansjovis skall ätas direkt när de friterats tillsammans med potatis och den krämiga dressingen av gräddfil, löjrom, dill och rödlök.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2000
![Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63809/cf_259/friterad_ansjovis_med_dill-_och_ansjovisdressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 hela ansjovisar eller stora ansjovisfiléer
2 msk vetemjöl
1 ägg
2 msk ströbröd
5 dl rapsolja
Dressing
2 dl gräddfil
3 msk löjrom
3 msk finhackad dill
3 msk finhackad rödlök
salt och peppar
Till servering
4 kokta potatisar
salladsblad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer