Friterad banan med glass
![Friterad banan med glass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237491/cf_259/friterad_banan_med_glass.jpg)
Friterad banan med glass är en dessert där varmt möter kallt och är fantastiskt god i sin enkelhet! Lyft bananen till nya höjder genom att panera och fritera den gyllene och krispig med en varm och mjuk mitt, avnjut med vaniljglass och sirap.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022
![Friterad banan med glass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237491/cf_259/friterad_banan_med_glass.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl iskallt vatten
4 små bananer
ca 10 dl frityrolja eller neutral rapsolja
Till servering
vaniljglass
ljus sirap
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut glass mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Tips
Toppa desserten med hackade nötter eller färska bär.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Min arbetskollega gjorde det här till våra brukare och det vart jättegott med vaniljglass till. Väldigt uppskattat. Ska själv göra det här hemma och bjuda på.
Angelica
2024-03-06Om smeten är för tunn eller inte är nog en smaksak. Vi testade enligt recept och tyckte att det blev kanon.
Eva-lotta
2023-12-04Smeten är för tunn, la till lite mer mjöl och det blev bättre men skalet/degen efter friterat smakar inte alls bra för mjukt inuti och degig inuti inte krispig.
Lejla
2023-12-03