Friterad broccoli med tryffelaioli
![Friterad broccoli med tryffelaioli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200662/cf_259/friterad_broccoli_med_tryffelaioli.jpg)
Broccolin blir alldeles krispig och frasig när den friteras precis som den är. Med en magisk tryffelaioli till är den friterade broccolin perfekt som ett lite lyxigare snack eller tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
![Friterad broccoli med tryffelaioli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200662/cf_259/friterad_broccoli_med_tryffelaioli.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Tryffelaioli
1 msk torkad svart trumpet- eller trattkantarell
1 dl majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
ca 1 tsk tryffelolja
salt
svartpeppar
2 broccoli (à 250 g)
ca 5 dl neutral olja (till fritering)
Vid servering
flingsalt
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkproitein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1358 KJ / 324 kCal
Fett32 g
Salt1.66 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g
Kommentarer